Najobľúbenejšie hry na PC a Xbox v roku 2023

Najobľúbenejšie hry na PC a Xbox v roku 2023

Ocitli ste sa v situácií, že si neviete vybrať hru a hľadáte inšpiráciu? Pre milovníkov hier na PC alebo Xbox sme pripravili zoznam najlepších hier v roku 2023. Nech už máte radi hry plné akcie, stratégie, dobrodružstva či humoru určite si prídete na svoje. Ktoré sú najlepšie hry na PC a Xbox 2023? Poďme sa na ne spoločne pozrieť!

Star Wars: Jedi Survivor

Séria Star Wars sa teší na popularite a neustále vychádzajú filmy, seriály a hlavne hry. Star Wars Jedi: Survivor naväzuje na prvý diel Fallen Order. V hre je prepracovaný dej, zaujímavé RPG mechaniky, puzzle a väčšia voľnosť v boji oproti prvému dielu. V úlohe hlavného hrdinu Cala Kestise s droidom BD-1 budete čeliť rôznym výzvam a nástrahám. Bojové meče a postoje dávajú hre nový rozmer a vyskúšať si tak môžete rôzne bojové taktiky. Vo vybavení nechýba samozrejme ani blaster, hák či nové Sily. V hre nechýbajú ani výzvy, perky či kozmetické prvky, ktoré vám spestria zážitok z hrania.

Dátum vydania - 28. apríla 2023

Hogwarts Legacy

Sága Harry Potter si získala množstvo fanúšikov po celom svete. Vyšlo viacero knižiek, filmov a v neposlednom rade aj hier. Medzi očakávané herné novinky v roku 2023 patrilo aj Hogwarts Legacy. Milovníci akčného RPG s otvoreným svetom plného kúziel a magických bytostí si prídu na svoje. V hre nechýba crafting (miešanie elixírov), dungeony, hlavné i vedľajšie úlohy. Vývojári kládli veľký dôraz na vedľajšie questy. Plnením týchto úloh získate nové predmety, možnosti a taktiež ovplyvňuje hlavnú dejovú líniu. Hra sa odohráva na konci 19. storočia a dej nie je zasadený do čias, kedy Harry, Ron a Hermiona bojovali s Voldemortom.

Dátum vydania - 7. februára 2023

Minecraft Legends

Hra Minecraft zožala vo svete nevýdaného úspechu. V roku 2023 prišla novinka s názvom Minecraft Legends. V tejto hre sa vynikajúco kombinujú prvky akčnej adventúry a real-time stratégia. Príbeh hry Minecraft Legends nás zavedie na planétu Overworld, kde sa otvoril záhadný portál. Z portálu začali vyskakovať príšery (pigliny) a vašou úlohou je sa postaviť a poraziť netherovú nákazu. Nehľadajte klasické strategické prvky ale mix RTS s pohľadom tretej osoby. Vy ako hlavný hrdina budete jazdit na bielom koni, zhromažďovať bojovníkov a budovať obranu proti nepriateľom. V hre nechýba ani mód pre jedného hráča a multiplayer. Vybrať si môžete medzi PvE kooperáciu i PvP maximálne pre 8 hráčov.

Dátum vydania - 18. apríla 2023

Goat Simulator 3

Pre milovníkov humoru, nenáročného hrania, adventúry a kôz je Goat Simulator 3 ako stvorený. Hlavná postava hry je koza a v hre budete skákať, behať a narážať do rôznych predmetov. Nechýba tu ani olizovanie predmetov a svoj jazyk môžete použiť ako lano na priťahovanie predmetov. Logiku v tejto hre nehľadajte, lebo môžete šoférovať vozidlo a dokonca aj slajdovať zábradlie ako Tony Hawk. Goat Simulator 3 je open-world hra, ktorá sa odohráva na ostrove San Agora. Objavovanie sveta, plnenie questov a bizarný humor robia hru zábavnou a návykovou. Za splenené misie získate karmu, za ktorú si môžete kupovať kozmetické doplnky ako oblečenie či skiny pre vašu kozu. Po čase hrania sa vám otvoria nové postavy, za ktoré môžete hrať ako žirafa, prasa, žralok a mnohé ďaľšie. Milovníci lovenia easter-eggov si prídu taktiež na svoje, nakoľko ich hra ponúka neúrekom. Hra obsahuje mód pre jedného a viacerých hráčov.

Dátum vydania - 17. novembra 2022

FIFA 2023

Pre milovníkov futbalu nesmie chýbať hra FIFA 2023. Futbalová hra FIFA vychádza v jednoročných cykloch. Vývojári to majú ťažké, nakoľko hráč očakáva novinky každoročne v novej hre. Novinkou je, že v hre pribudla ženská liga a to konkrétne Anglickú a Francúzsku. Herné módy neobsahujú veľa noviniek a vývojári na nich pracovali len kozmeticky. Ak vlastníte staršiu verziu hry FIFA, určite sa vám oplatí zakúpiť si hru.

Dátum vydania - 30. September 2022

NHL 2023

Pre fanúšikov ľadového hokeja a titulov od EA Sports je NHL 2023 správnou voľbou. V tejto novej sérii sa hráči stretnú s novými schopnosťami, kľučkami a taktiež plynulejším pohybom hráčov. Zlepšenia v oblasti AI sa dotkli aj obrancov, ktorý dokážu lepšie zastavovať prihrávky. Prekonať obrancov v útoku je tiež náročnejšie, nakoľko oveľa lepšie vedia čítať priestor pred bránkou. Zlepšenia sa dočkali aj brankári a ich reakcie sú oveľa lepšie. Napriek zlepšeniam v AI má stále isté nedostatky, na ktorých sa dá ešte zapracovať. Zlepšenia sa dočkala aj grafika. V NHL 23 pribudli odlesky na výstroji, dynamické tiene na tvárach a deformácia ľadu pri korčuľovaní. Bohužial ale hra obsahuje aj občasné bugy kde vypadnú textúry alebo nastane chyba vo svetelných efektoch. Tieto nedostatky môžu mierne pokaziť zážitok z hrania.

Dátum vydania - 11. októbra 2022

Resident Evil 4 Remake

Milovníci survival hororoviek si prídu na svoje v podobe titulu Resident Evil 4 Remake. Capcom opäť nesklamal a priniesol kvalitný diel remaku Resident Evil 4. Nové zbrane a vylepšenie u obchodníka, zlepšenie mobility hlavnej postavy, špeciálne mini-questy, za ktoré dostanete špeciálnu menu nie je jediné, na čo sa môžete tešiť. Príjemný pocit budete mať aj z grafiky aj hrateľnosti. V hre Resident Evil 4 Remake pribudol aj nový obsah a hráči si tak predĺžia hernú dobu hrania. Tvorcovia hry Resident Evil znova nesklamali a hráči sa tak môžu tešiť na zaujímavý herný zážitok.

Dátum vydania - 24. marec 2023

Dúfame, že článok priniesol užitočné informácie a pomohol vám pri výbere tých najlepších hier na PC a Xbox v roku 2023.


Peter Nižnanský

Peter Nižnanský

Milovník všetkých Xiaomi produktov od vysávačov až po telefóny.